Απογείωσε τη διάθεσή σου βάζοντας “εικονικά” δώρα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

Σε περίπτωση που δεν έχεις πολλά πραγματικά δώρα να τοποθετήσεις στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου, μην στεναχωρηθείς. Υπάρχει ένα τέχνασμα που θα φτιάξει τη γιορτινή ατμόσφαιρα και τη διάθεσή σου: Τοποθέτησε κάτω από το δέντρο δεκάδες… εικονικά δώρα.

Γιατί να το κάνεις αυτό, θα αναρωτηθείς. Διότι απλούστατα έτσι θα δώσεις στον εγκέφαλό σου την αίσθηση της ευημερίας, με αποτέλεσμα να ευθυμήσεις και ίσως να νιώσεις την παρόρμηση να κάνεις το θαύμα και να ξεκινήσεις την πορεία προς την ευημερία χωρίς καν να το καταλάβεις.

Στην αντίθετη περίπτωση – δηλαδή με καθόλου ή λίγα δώρα – δημιουργείται στον εγκέφαλο μια αίσθηση φτώχειας και υλικών ελλείψεων.

Φτιάξε λοιπόν φανταστικά δώρα, που θα σε γεμίσουν χαρά. Για παράδειγμα:

Βάλε μέσα σε παλιά άδεια κουτιά διαφόρων σχημάτων ένα χαρτί, στο οποίο θα γράψεις μία ευχή (διαφορετική στο καθένα). Κατόπιν ντύσε τα με πολύχρωμο, γυαλιστερό χαρτί περιτυλίγματος, δέσε τα με φαρδιές κορδέλες και τοποθέτησέ τα στη βάση του δέντρου σκορπίζοντας ενδιάμεσα χρωματιστές καραμέλες.

Με αυτόν τον τρόπο από τη μία θα έχεις καλύτερη ψυχολογική διάθεση – αφού θα δώσεις στον εγκέφαλο την εντύπωση της πληρότητας και της επάρκειας αγαθών – και από την άλλη θα ξεκινήσεις τη νέα χρονιά με περισσότερη χαρά και κουράγιο.

* Τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά μπορείτε να ανοίξετε τα κουτιά και να μοιραστείτε τις ευχές. Αν είναι από καρδιάς, αξίζουν όσο χίλια δώρα!

Για περισσότερα Tips & Tricks κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ