Όταν τρως φρέσκα λαχανικά, καλύτερα να τα απολυμαίνεις πρώτα με ξίδι

Τα φρέσκα λαχανικά θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, πριν τα κάνεις σαλάτα ή τα μαγειρέψεις. Δεν φτάνει όμως το σκέτο νερό για να καθαρίσουν πλήρως από τυχόν φυτοφάρμακα, βακτήρια ή άλλους μολυσματικούς μικροοργανισμούς που μπορεί να κουβαλούν πάνω τους (ιδιαίτερα τα χόρτα με χώμα).

Για να έχεις τη σιγουριά ότι θα είναι ασφαλή για κατανάλωση – κυρίως αν πρόκειται να τα φας ωμά σε σαλάτα, είναι απαραίτητο να τα πλένεις σε μια μικρή, καθαρή λεκάνη με άφθονο νερό προσθέτοντας λίγο ξίδι.

Το ξίδι απαλλάσσει τα λαχανικά ακόμα και από το επικίνδυνο βακτηρίδιο e-coli (πηγή του είναι το μολυσμένο λίπασμα, από όπου μεταφέρεται στα φυτά), το οποίο δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ