Μια άσκηση για να αποκτήσεις σε λίγα λεπτά ψυχική και συναισθηματική ισορροπία

ΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

Έχεις λίγο χαθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας και αναζητάς ψυχική και συναισθηματική ισορροπία; Υπάρχει μία άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Συνδυάζει στοιχεία από παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα, την πρακτική της ενσυνειδητότητας, τον διαλογισμό, καθώς και διάφορες ασκήσεις χαλάρωσης.

Δεν είναι δύσκολη, δεν χρειάζεται κόπο, απλώς να έχεις τον χρόνο και τη διάθεση να την κάνεις. Δες βήμα-βήμα πώς γίνεται:

  1. Παραμέρισε τις προσωπικές σου ανησυχίες για λίγα λεπτά. Προσπάθησε να κρατήσεις σε αναμονή όλες τις ανησυχητικές σου σκέψεις και να δώσεις στην καρδιά και το μυαλό σου τον χρόνο που χρειάζονται για να ανακτήσουν την ισορροπία και την οικειότητα μεταξύ τους.
  2. Πάρε δυο βαθιές, αργές αναπνοές. Εστίασε την προσοχή σου στην εισπνοή και την εκπνοή σου. Άφησε λίγο χρόνο ανάμεσα στην τελευταία εκπνοή σου και την επόμενη εισπνοή, αλλά μην πιεστείς, απλώς να παρακολουθείς την αναπνοή σου καθώς εκείνη ξεδιπλώνεται φυσικά.
  3. Συγκέντρωσε την προσοχή σου στην περιοχή της καρδιάς για 10-15 δευτερόλεπτα, αφού σταθεροποιηθεί η αναπνοή σου. Φαντάσου ότι αναπνέεις μέσω της καρδιάς σου και καθώς αναπνέεις αργά και βαθιά (αλλά χωρίς προσπάθεια), οραματίσου – και πραγματικά νιώσε – κάθε εισπνοή και εκπνοή να περνά μέσα από αυτό το κεντρικό σημείο του σώματός σου.

Όταν την ολοκληρώσεις σωστά, θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!

Για περισσότερα Tips & Tricks κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ