Θέλεις να τρως λιγότερο; Δες ένα πολύ απλό κόλπο

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που δουλεύουν στη διαφήμιση και την προβολή προϊόντων, για να κάνουν μια μικρή μερίδα φαγητού να φαίνεται μεγάλη, χρησιμοποιούν πιάτα που χωράνε μόλις και μετά βίας το φαγητό. Αντίθετα, οι σεφ που θέλουν να παρουσιάσουν μια γευστική δημιουργία τους σαν να είναι μια μικρή, μη παχυντική νοστιμιά, τη σερβίρουν στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου.

Όπως έχει αποδειχτεί από τους νευροεπιστήμονες (αλλά και από την κοινή πείρα), ένα φαγητό σερβιρισμένο σε μικρό πιάτο μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο και να τον κάνει να πιστέψει ότι η… ξεχειλισμένη μερίδα είναι μεγαλύτερη και πιο ικανοποιητική.

Αν λοιπόν θέλεις να περιορίσεις την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις, να βάζεις το (μειωμένο) φαγητό σου σε μικρό πιάτο. Έτσι θα έχεις την αίσθηση ότι τρως μια πλήρη μερίδα, ενώ στην ουσία θα καταλώνεις μικρότερη ποσότητα.

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Αχλάδι: Ένα φθινοπωρινό φρούτο, ιδανικό για δίαιτα

Το αχλάδι μπορεί να μην είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα, όμως προσφέρει άφθονη βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που ευεργετούν το πεπτικό σύστημα...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ