Μην γεμίσεις το σπίτι με χρυσόσκονη. Δεν είναι τόσο ακίνδυνη…

ΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

Η χρυσόσκονη ή ασημόσκονη είναι συνώνυμη της γιορτινής λάμψης. Τη βρίσκουμε απλωμένη επάνω σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, πασπαλισμένη σε διάφορα αντικείμενα που γυαλίζουν προκλητικά, σε ρούχα, ακόμα και μέσα σε καλλυντικά (σκιές ματιών, βερνίκια νυχιών, κραγιόν) και ζελέ μαλλιών. Είναι εντυπωσιακή και λάμπει, είναι όμως και ασφαλής;

Η λαμπερή “σκόνη” είναι στην ουσία φτιαγμένη από μικροσκοπικά, επίπεδα κομμάτια χαρτιού, γυαλιού ή πλαστικού βαμμένα σε διάφορα μεταλλικά χρώματα, που αντανακλούν το φως. Περιέχει επίσης τοξικά ανακλαστικά υλικά, όπως αλουμίνιο, διοξείδιο τιτανίου, οξείδιο του σιδήρου κ.ά.

Θεωρείται μη τοξική για να την αγγίζεις, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο αν την καταπιείς ή την εισπνεύσεις. Επομένως χρειάζεται προσοχή, κυρίως από τα παιδιά, που είναι καλό να τη χρησιμοποιούν υπό την επίβλεψη κάποιου ενηλίκου.

Επίσης, τα κομματάκια της χρυσόσκονης που ρίχνουμε ή κολλάμε επάνω σε διακοσμητικά αντικείμενα είναι πιο χοντροκομμένα και πιο κοφτερά στις άκρες τους από εκείνα που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Κατά συνέπεια, αν μπουν στο μάτι, υπάρχει η πιθανότητα να το βλάψουν.

Για περισσότερα Tips & Tricks κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ