Αν ανοίξεις μια κονσέρβα με ντοματοπελτέ και δεν χρησιμοποιήσεις όλη την ποσότητα στο φαγητό, μην ανησυχείς για το πώς θα συντηρήσεις σωστά το υπόλοιπο προϊόν. Υπάρχει μια εύκολη λύση:
Αμέσως μετά το άνοιγμα θα μεταφέρεις τον ντοματοπελτέ από το μεταλλικό κουτί του σε ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι. Στη συνέχεια θα χύσεις από πάνω ελαιόλαδο (να καλύψει όλη την επιφάνεια) και θα αποθηκεύσεις το βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι ο ντοματοπελτές θα κρατήσει για πολλές μέρες.
Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις τον ντοματοπελτέ στο κονσερβοκούτι μετά το άνοιγμα, διότι το πολύ σε πέντε μέρες θα έχει μουχλιάσει και θα αναγκαστείς να τον πετάξεις.