Ένα κόλπο για να διατηρήσεις τον ανοιγμένο ντοματοπελτέ φρέσκο για πολλές μέρες

Αν ανοίξεις μια κονσέρβα με ντοματοπελτέ και δεν χρησιμοποιήσεις όλη την ποσότητα στο φαγητό, μην ανησυχείς για το πώς θα συντηρήσεις σωστά το υπόλοιπο προϊόν. Υπάρχει μια εύκολη λύση:

Αμέσως μετά το άνοιγμα θα μεταφέρεις τον ντοματοπελτέ από το μεταλλικό κουτί του σε ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι. Στη συνέχεια θα χύσεις από πάνω ελαιόλαδο (να καλύψει όλη την επιφάνεια) και θα αποθηκεύσεις το βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι ο ντοματοπελτές θα κρατήσει για πολλές μέρες.

Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις τον ντοματοπελτέ στο κονσερβοκούτι μετά το άνοιγμα, διότι το πολύ σε πέντε μέρες θα έχει μουχλιάσει και θα αναγκαστείς να τον πετάξεις.

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ