Μην πετάξεις το ξινισμένο κρασί, κάν΄ το ξίδι

Αν έχει ξεμείνει στο σπίτι κάποιο μπουκάλι με κρασί που έχει ξινίσει, μην το πετάξεις. Μπορείς να φτιάξεις ξίδι και να μην πάει τίποτα χαμένο.

Δες πώς θα το κάνεις:

Θα βάλεις ένα κομμάτι ψωμί σε ένα δοχείο ή τάπερ, θα προσθέσεις το κρασί και θα το αφήσεις στον ήλιο για λίγες μέρες.

Για να δοκιμάσεις αν το ξίδι είναι έτοιμο, θα πάρεις μια κουταλιά από το υγρό και θα τη ρίξεις σε στεγνό χώμα. Αν αφρίσει, τότε η παρασκευή είναι επιτυχημένη!

Στη συνέχεια θα αφαιρέσεις το ψωμί και θα βάλεις το ξίδι σε ένα μπουκάλι, για να το χρησιμοποιήσεις όπου και όποτε θέλεις.

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ