Αν έχει ξεμείνει στο σπίτι κάποιο μπουκάλι με κρασί που έχει ξινίσει, μην το πετάξεις. Μπορείς να φτιάξεις ξίδι και να μην πάει τίποτα χαμένο.
Δες πώς θα το κάνεις:
Θα βάλεις ένα κομμάτι ψωμί σε ένα δοχείο ή τάπερ, θα προσθέσεις το κρασί και θα το αφήσεις στον ήλιο για λίγες μέρες.
Για να δοκιμάσεις αν το ξίδι είναι έτοιμο, θα πάρεις μια κουταλιά από το υγρό και θα τη ρίξεις σε στεγνό χώμα. Αν αφρίσει, τότε η παρασκευή είναι επιτυχημένη!
Στη συνέχεια θα αφαιρέσεις το ψωμί και θα βάλεις το ξίδι σε ένα μπουκάλι, για να το χρησιμοποιήσεις όπου και όποτε θέλεις.