Μια χούφτα αμύγδαλα είναι το ιδανικό ενδιάμεσο γεύμα

“Στάσου, μύγδαλα!”, φώναζε ο Γιάννης Βόγλης στην καλλίγραμμη αλλοδαπή δεσποινίδα, σε σκηνή παλιάς γνωστής ελληνικής ταινίας. Λες και ήξερε ότι ήταν τα πλέον κατάλληλα να τη βοηθήσουν να διατηρήσει το λεπτό σώμα της.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, τα αμύγδαλα μπορούν να μειώσουν την όρεξη!

Η έρευνα έδειξε ότι τρώγοντας καθημερινά 15-20 αμύγδαλα ως ενδιάμεσο γεύμα (δεκατιανό ή απογευματινό) μειώνεται η διάθεση για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού στο αμέσως επόμενο κυρίως γεύμα.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτή η ποσότητα των αμυγδάλων ισοδυναμεί με πρόσληψη 250 θερμίδων, το σωματικό βάρος δεν αυξάνεται.

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ