Αγάλι-αγάλι πρέπει να μασάμε το φαγητό για να έχει περίσσια νοστιμάδα και να μας βγαίνει σε καλό, λένε οι ειδικοί.
Όταν τρώμε αργά και μασάμε καλά τις μπουκιές μας, έχουμε δύο οφέλη: Αφενός καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα – οπότε διατηρούμε καλύτερη σιλουέτα – και αφετέρου ευχαριστιόμαστε περισσότερο τη γεύση.
Εν κατακλείδι, το φαγητό πρέπει να είναι μια απόλαυση που διαρκεί και όχι μια αγχωτική διαδικασία κατάποσης αμάσητων μπουκιών. Από το τραπέζι πρέπει να σηκωνόμαστε χορτάτοι, αλλά ποτέ βαρυστομαχιασμένοι.