Πεταμένα καλώδια εδώ κι εκεί; Ήρθε η ώρα να τα βάλεις στα… κελιά τους

ΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

Αν έχεις κι εσύ στο σπίτι αυτή τη γνωστή “σακούλα με τα καλώδια”, στο εσωτερικό της οποίας βρίσκονται τηλεχειριστήρια, καλώδια τροφοδοσίας, φορτιστές παλιών κινητών τηλεφώνων κ.ά. συναφή μπερδεμένα μεταξύ τους, ήρθε η ώρα να βάλεις τάξη σ΄ αυτό το χάος. Για να μπορείς να βρίσκεις αμέσως αυτό που θέλεις μια δεδομένη στιγμή, χωρίς να χάνεις τον μπούσουλα.

Πρώτα απ΄ όλα σού χρειάζεται ένα μεγάλο κουτί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο που περιείχε παπούτσια ή, καλύτερα, μπότες.

Προμηθεύσου μερικά σκληρά χαρτόνια για να φτιάξεις διαχωριστικά, μια κολλητική ταινία, σκρατς ή εύκαμπτο σύρμα για να τυλίξεις τα καλώδια, όπως επίσης μερικές πλαστικές σακούλες τροφίμων (στο μικρότερο μέγεθος) και αυτοκόλλητες ετικέτες.

Αφού πρώτα ξεχωρίσεις τα χρήσιμα από τα άχρηστα (που καλό είναι να πετάξεις), επίλεξε τον τρόπο που θα οργανώσεις τα πράγματα: Ή θα τα αποθηκεύσεις κατά είδος (π.χ. όλα τα καλώδια USB ή όλοι οι φορτιστές μαζί) ή κατά συσκευή (όλα τα αξεσουάρ της τηλεόρασης ή όλα τα καλώδια του ηλεκτρονικού υπολογιστή κλπ. μαζί).

Μόλις διαλέξεις ποιος από τους δύο σε εξυπηρετεί, τύλιξε καλά τα καλώδια και δέσε τα με την αυτοκόλλητη ταινία ή το σκρατς.

Άνοιξε τα πλαστικά σακουλάκια και βάλε σε κάθε ένα τα ομοειδή αντικείμενα.

Κόλλησε μια αυτοκόλλητη ετικέτα έξω από το σακουλάκι που θα γράφει π.χ. “Καλώδια τροφοδοσίας”, δίπλωσέ το και φύλαξέ το μέσα στο κουτί, σε έναν από τους χώρους – κελιά που θα έχεις ετοιμάσει με τα χάρτινα διαχωριστικά.

Έτσι θα συνεχίσεις, μέχρι να ολοκληρώσεις την αποθήκευση όλων των αντικειμένων.

Για περισσότερα Tips & Tricks κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ