Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:

Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από γυαλί (που είναι αδρανές υλικό και δεν αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα), θα τις καλύψεις με άλμη (70 γρ. αλάτι σε 1 λίτρο νερό) ή οξάλμη (3 μέρη άλμη + 1 – 2 μέρη ξίδι) και μετά με ένα στρώμα ελαιολάδου, που δρα μονωτικά, και θα τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Αν θέλεις να γίνουν πιο γλυκές, μπορείς να τις καλύψεις μόνο με ελαιόλαδο.

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Γιατί οι γυάλινες συσκευασίες είναι οι καλύτερες για τρόφιμα και ποτά;

Να προτιμάς τις γυάλινες συσκευασίες για τρόφιμα και ποτά, γιατί το γυαλί είναι αδρανές υλικό και έτσι δεν αλληλεπιδρά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ