Τηγάνισες ψάρια ή έφτιαξες μια νόστιμη ψαρόσουπα, αλλά όσο καλά και αν πλένεις τα σκεύη, αυτά δεν λένε να ξεμυρίσουν. Τι κάνεις; Κάτι πολύ απλό:
Αφού πρώτα πλύνεις το σκεύος, το βάζεις πάνω στο μάτι – σε σιγανή φωτιά – και ρίχνεις ένα φλιτζανάκι ξίδι.
Το αφήνεις για λίγο και, μόλις εξατμιστεί το ξίδι, η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το ταψί ή το πυρέξ, μόνο που αντί για το μάτι θα τα βάλεις για λίγο στον φούρνο.