Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο σε ασβέστιο, μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου χαλβά βανίλιας – αμυγδάλου. Eύκολα και απλά.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Λίγη σκόνη από φυσική βανίλια

Εκτέλεση:

Αλέθεις στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και προσθέτεις το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.

Ανακατεύεις πολύ καλά και ρίχνεις το μείγμα του χαλβά σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο ρηχό σκεύος.

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Γιατί οι γυάλινες συσκευασίες είναι οι καλύτερες για τρόφιμα και ποτά;

Να προτιμάς τις γυάλινες συσκευασίες για τρόφιμα και ποτά, γιατί το γυαλί είναι αδρανές υλικό και έτσι δεν αλληλεπιδρά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ