Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο σε ασβέστιο, μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου χαλβά βανίλιας – αμυγδάλου. Eύκολα και απλά.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- Λίγη σκόνη από φυσική βανίλια
Εκτέλεση:
Αλέθεις στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και προσθέτεις το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
Ανακατεύεις πολύ καλά και ρίχνεις το μείγμα του χαλβά σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο ρηχό σκεύος.