Σου αρέσουν τα έντονα χρώματα στη διακόσμηση; Δες πώς θα τα συνδυάσεις σωστά

ΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

Είσαι λάτρης των ασυνήθιστων χρωμάτων (π.χ. πορτοκαλί, καναρινί, μοβ της λεβάντας, λαχανί, μπλε ελεκτρίκ, φούξια) και θέλεις να τα εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου; Είναι γεγονός ότι αυτά τα χρώματα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν επιτυχημένα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αποφεύγονται. Απλώς η χρήση τους είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας, ώστε να δώσουν ένα πραγματικά θεαματικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο μυστικό στα έντονα, περίπλοκα χρώματα είναι να μην πρωταγωνιστούν, αλλά να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο δίπλα σε άλλα, πιο ήσυχα χρώματα – κατά προτίμηση γήινα. Έτσι ηρεμεί ο έντονος χαρακτήρας τους.

Οι αποχρώσεις με τις οποίες δεν θα συγκρουστούν ποτέ είναι οι λεγόμενοι ουδέτεροι τόνοι (λευκό, μπεζ, ανοιχτό καφέ), οι οποίοι συνήθως υπάρχουν σε τοίχους και βασικά έπιπλα.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέξεις είναι στον ίδιο χώρο να υπάρχει μόνο ένα έντονο χρώμα και όχι δύο. Καλύτερα λοιπόν να μην διακοσμήσεις έναν καναπέ σε ουδέτερο μπεζ της άμμου με πορτοκαλί και φούξια μαξιλαράκια (δυο εξίσου προκλητικά χρώματα), αλλά με ένα ζωηρό πορτοκαλί συν ένα χρώμα ταιριαστό με το πορτοκαλί αλλά πιο ουδέτερο.

Πάρε μια ιδέα για τα χρώματα που συνδυάζονται ευχάριστα μεταξύ τους:

Φούξια με πράσινο της ελιάς

Πορτοκαλί με κεραμιδί ή ώχρα

Πράσινο λαχανί με πράσινο του φασκόμηλου

Ναυτικό μπλε με αχνό (παστέλ) ροζ

Μοβ της λεβάντας με πολύ ανοιχτό γκρι – μπεζ

Κίτρινο καναρινί με πολύ αχνό (παστέλ) βιολετί

Μπλε ελεκτρίκ με κρεμ

Για περισσότερα Tips & Tricks κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ