Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς.
Αν θέλεις να τα κάνεις βραστά, θα ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:
- Θα τα χαράξεις (σε σχήμα σταυρού) με ένα μαχαίρι στην κάτω πλευρά τους, ώστε να ψηθεί καλύτερα το εσωτερικό τους.
- Θα τα βάλεις σε μια κατσαρόλα και θα ρίξεις τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει καλά.
- Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, θα τα αφήσεις άλλα 20-25 λεπτά να βράσουν για να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, θα τα στραγγίσεις και θα τα βάλεις σε ένα μπολ.
- Θα τα σκεπάσεις με μια πετσέτα και θα τα αφήσεις για 10 λεπτά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα καθαρίζεται πιο εύκολα η φλούδα τους.
Να θυμάσαι ότι τα κάστανα καθαρίζονται πιο εύκολα όταν είναι ζεστά.