Ο σωστός τρόπος να συντηρήσεις μαγειρεμένο φαγητό

Το ιδανικό είναι να μαγειρεύεις κάθε φορά την ποσότητα που πρόκειται να καταναλώσεις σε ένα γεύμα, για να τρως φρέσκο φαγητό και να μην πετάς τίποτα. Όμως, αν για κάποιους λόγους χρειαστεί να φτιάξεις παραπάνω ή τύχει να περισσέψει φαγητό, δες πώς μπορείς να το συντηρήσεις σωστά, για να το φας την επόμενη μέρα χωρίς πρόβλημα.

Το σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην βάζεις το φαγητό στο ψυγείο ζεστό. Το αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το μεταφέρεις στο ψυγείο.

Καλό είναι να το τοποθετήσεις σε ρηχό σκεύος, ώστε να ψυχθεί πιο γρήγορα. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί που ευθύνονται για τροφικές δηλητηριάσεις. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των μικροοργανισμών περιορίζεται ή σταματά σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

Ο χρόνος που μπορεί να συντηρηθεί ένα φαγητό στο ψυγείο εξαρτάται από τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει για την παρασκευή του, αλλά σε κάθε περίπτωση καλύτερα να μην το κρατήσεις περισσότερο από δύο μέρες.

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ