Το ιδανικό είναι να μαγειρεύεις κάθε φορά την ποσότητα που πρόκειται να καταναλώσεις σε ένα γεύμα, για να τρως φρέσκο φαγητό και να μην πετάς τίποτα. Όμως, αν για κάποιους λόγους χρειαστεί να φτιάξεις παραπάνω ή τύχει να περισσέψει φαγητό, δες πώς μπορείς να το συντηρήσεις σωστά, για να το φας την επόμενη μέρα χωρίς πρόβλημα.
Το σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην βάζεις το φαγητό στο ψυγείο ζεστό. Το αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το μεταφέρεις στο ψυγείο.
Καλό είναι να το τοποθετήσεις σε ρηχό σκεύος, ώστε να ψυχθεί πιο γρήγορα. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί που ευθύνονται για τροφικές δηλητηριάσεις. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των μικροοργανισμών περιορίζεται ή σταματά σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.
Ο χρόνος που μπορεί να συντηρηθεί ένα φαγητό στο ψυγείο εξαρτάται από τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει για την παρασκευή του, αλλά σε κάθε περίπτωση καλύτερα να μην το κρατήσεις περισσότερο από δύο μέρες.