Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και – κυρίως – τις βιταμίνες του φρέσκου λεμονιού;
Πώς θα την ετοιμάσεις:
- Θα ανακατέψεις καλά: 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού, 4 κοφτά κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
- Θα βάλεις το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι με βιδωτό καπάκι και θα διατηρήσεις στο ψυγείο.
Η δόση της λεμονάδας
Για κάθε ποτήρι λεμονάδας, βάζεις στο ποτήρι 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι λεμονιού και γεμίζεις το υπόλοιπο με νερό ή παγάκια.