Τι μπορείς να αποθηκεύεις κάτω απ΄ το κρεβάτι σου;

ΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι τελείως ελεύθερος και καθαρός, για να ρέει ανεμπόδιστα η ενέργεια στο δωμάτιο, λέει το Φενγκ Σούι. Με άλλα λόγια αυτός ο χώρος καλό είναι να μην χρησιμοποιείται ως αποθηκευτική λύση.

Κατά την κινεζική φιλοσοφία, όσα πράγματα έχουμε κοντά μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, παίζουν ρόλο στην ηρεμία μας. Ειδικά λοιπόν αν δεν κοιμάσαι καλά τον τελευταίο καιρό, φρόντισε να απαλλάξεις τον χώρο της κρεβατοκάμαρας από τη σκόνη, κάποια ακατάλληλα αντικείμενα και, κυρίως, βρες μια άλλη θέση για τα παπούτσια, εκτός από το να τα παρατάξεις κάτω από το κρεβάτι. Κι αυτό γιατί τα παπούτσια μεταφέρουν στις σόλες τους ό,τι βρώμικο υπάρχει στον έξω κόσμο (σκόνη, λάσπες, μικρόβια).

Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι τα παπούτσια κάτω από το κρεβάτι μπορούν να σε κάνουν να στριφογυρίζεις (σαν να τρέχεις όλη τη νύχτα), με αποτέλεσμα το πρωί να αισθάνεσαι κουρασμένη/ος, όσες ώρες και αν έχεις κοιμηθεί.

Σύμφωνα με την ίδια λογική, υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι σκόπιμο να μην αποθηκεύεις κάτω από το κρεβάτι, όπως γυμναστικά όργανα και γενικότερα αθλητικό εξοπλισμό, γιατί τα αντικείμενα αυτά συνδέονται με τη διέγερση του σώματος, ενώ εσύ αυτό που θέλεις είναι να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.

Εννοείται ότι αιχμηρά ή επικίνδυνα αντικείμενα επίσης δεν έχουν θέση κάτω από το κρεβάτι, όπως και… παλιατζούρες του παρελθόντος που κουβαλούν μπόλικη (τοξική κάποιες φορές) ενέργεια.

Αν πρέπει οπωσδήποτε (λόγω έλλειψης χώρου) να αποθηκεύσεις κάτι, προτίμησε μαλακά πράγματα που έχουν σχέση με θαλπωρή ή ξεκούραση, όπως μαξιλάρια, σεντόνια, κουβέρτες, μάλλινα πουλόβερ.

Για περισσότερα Tips & Tricks κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ