Αν έχεις στην ψωμιέρα σου μπαγιάτικο ψωμί, μην το πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια. Εφόσον δεν έχει μουχλιάσει ή δεν μυρίζει άσχημα, μπορείς να το κάνεις πάλι μαλακό και αφράτο με ένα απλό κόλπο:
Θα βάλεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, θα την κουνήσεις να υγρανθούν και τα τοιχώματά της και θα την αδειάσεις, χωρίς να την σκουπίσεις (να παραμείνει υγρή).
Θα τοποθετήσεις μέσα μια σχάρα και θα ακουμπήσεις πάνω της το ψωμί.
Θα ραντίσεις το ψωμί με λίγο νερό και θα σκεπάσεις την κατσαρόλα.
Θα βάλεις την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.
Με τους υδρατμούς που θα σχηματιστούν μέσα στην κατσαρόλα το ψωμί, όσο ξερό και αν είναι, θα ζεσταθεί, θα φουσκώσει και θα γίνει σαν φρέσκο.