Το μπαγιάτικο ψωμί γίνεται πάλι φρέσκο με ένα απλό κόλπο

Αν έχεις στην ψωμιέρα σου μπαγιάτικο ψωμί,  μην το πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια. Εφόσον δεν έχει μουχλιάσει ή δεν μυρίζει άσχημα, μπορείς να το κάνεις πάλι μαλακό και αφράτο με ένα απλό κόλπο:

Θα βάλεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, θα την κουνήσεις να υγρανθούν και τα τοιχώματά της και θα την αδειάσεις, χωρίς να την σκουπίσεις (να παραμείνει υγρή).

Θα τοποθετήσεις μέσα μια σχάρα και θα ακουμπήσεις πάνω της το ψωμί.

Θα ραντίσεις το ψωμί με λίγο νερό και θα σκεπάσεις την κατσαρόλα.

Θα βάλεις την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.

Με τους υδρατμούς που θα σχηματιστούν μέσα στην κατσαρόλα το ψωμί, όσο ξερό και αν είναι, θα ζεσταθεί, θα φουσκώσει και θα γίνει σαν φρέσκο.

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Αχλάδι: Ένα φθινοπωρινό φρούτο, ιδανικό για δίαιτα

Το αχλάδι μπορεί να μην είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα, όμως προσφέρει άφθονη βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που ευεργετούν το πεπτικό σύστημα...

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο υγιεινό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ