Το μπαγιάτικο ψωμί γίνεται πάλι φρέσκο με ένα απλό κόλπο

Αν έχεις στην ψωμιέρα σου μπαγιάτικο ψωμί,  μην το πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια. Εφόσον δεν έχει μουχλιάσει ή δεν μυρίζει άσχημα, μπορείς να το κάνεις πάλι μαλακό και αφράτο με ένα απλό κόλπο:

Θα βάλεις σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, θα την κουνήσεις να υγρανθούν και τα τοιχώματά της και θα την αδειάσεις, χωρίς να την σκουπίσεις (να παραμείνει υγρή).

Θα τοποθετήσεις μέσα μια σχάρα και θα ακουμπήσεις πάνω της το ψωμί.

Θα ραντίσεις το ψωμί με λίγο νερό και θα σκεπάσεις την κατσαρόλα.

Θα βάλεις την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.

Με τους υδρατμούς που θα σχηματιστούν μέσα στην κατσαρόλα το ψωμί, όσο ξερό και αν είναι, θα ζεσταθεί, θα φουσκώσει και θα γίνει σαν φρέσκο.

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ