Τρεις βασικοί κανόνες για την καλύτερη αποθήκευση αντικειμένων

Όταν έρθει η ώρα να βάλεις σε τάξη τα ντουλάπια ή τα ράφια σου (για να βρίσκεις εύκολα ό,τι θέλεις), μην πελαγώσεις. Μπορείς να ακολουθήσεις τρεις βασικούς κανόνες και να γίνουν όλα εύκολα.

Αυτοί οι τρεις κανόνες ισχύουν για κάθε είδος αποθηκευτικού χώρου και εγγυώνται,  κατά πρώτον, την ασφάλειά σου και κατά δεύτερον, θα σε απαλλάξουν από περιττό κόπο και απελπισμένες προσπάθειες αναζήτησης αντικειμένων που βρίσκονται σε άβολα σημεία.

Κανόνας 1ος

Επίλεξε πού θα τοποθετήσεις κάθε αντικείμενο, ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείς. Έτσι, το καλύτερο είναι να τοποθετήσεις τα πράγματα που αναζητάς πολύ σπάνια στις ψηλότερες θέσεις, εκεί όπου θα χρειαστείς σκάλα ή σκαμνάκι για να τα φτάσεις.

Αντίστοιχα, όσα χρησιμοποιείς καθημερινά και συχνά, θα τα βάλεις στα ντουλάπια και τα ράφια που βρίσκονται περίπου στο ύψος των χεριών σου.

Τέλος, όσα αντικείμενα χρησιμοποιείς πού και πού, θα μπουν στα χαμηλότερα ράφια ή ντουλάπια, ώστε να μπορείς να τα πιάνεις με ένα απλό σκύψιμο.

Όμως για να το κάνεις σωστά, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τον κανόνα που ακολουθεί.

Κανόνας 2ος

Τα βαριά στα χαμηλά, τα ελαφριά στα ψηλά. Δεν γίνεται να ανεβοκατεβάζεις με σκάλες βαριά αντικείμενα για να τα τοποθετήσεις στα ψηλότερα ντουλάπια ή ράφια, δηλαδή πάνω από το μπόι σου. Είναι ένα επικίνδυνο οικιακό σπορ, που θα καταπονήσει τη μέση και τα χέρια σου – με επιπλέον κίνδυνο να σου έρθουν στο… κεφάλι, αν τα χέρια σου δεν αντέξουν να σηκώσουν το βάρος.

Σοφότερο είναι να τοποθετήσεις τα βαρύτερα αντικείμενα στις πιο χαμηλές θέσεις, ώστε να μπαινοβγαίνουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Αντίθετα, όλα τα ελαφριά πράγματα θα βρουν θαυμάσια τη θέση τους σε ψηλότερα ράφια και ντουλάπια, για να γλυτώσεις κόπο και επικίνδυνες άρσεις βαρών.

Κανόνας 3ος

Μπροστά όσα χρησιμοποιείς συχνά, πιο πίσω τα υπόλοιπα. Αν το ράφι ή το ντουλάπι έχει μεγάλο βάθος, τότε καλό είναι να σπρώξεις πίσω-πίσω τα πράγματα που χρησιμοποιείς σπανιότερα και να παρατάξεις μπροστά όσα μεταχειρίζεσαι καθημερινά. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για ντουλάπια κουζίνας και συσκευασμένα τρόφιμα, τότε βάζεις πίσω εκείνα που λήγουν αργότερα και μπροστά αυτά που λήγουν νωρίτερα, όπως επίσης τοποθετείς μπροστά τα καθημερινά σερβίτσια και πίσω αυτά που χρησιμοποιείς σπανιότερα.

Φύλαξε τις παλιές οδοντόβουρτσες για τον καθαρισμό δύσκολων σημείων

Όταν μια οδοντόβουρτσα φθαρεί και δεν είναι πλέον κατάλληλη για το βούρτσισμα των δοντιών, μην την πετάς. Φύλαξέ την, γιατί μπορεί να σου χρησιμεύσει...

Μπαλάκι του τένις: Το απόλυτο ξεσκονόπανο για τους ιστούς της αράχνης!

Τα σημεία όπου πλέκουν τον ιστό τους οι αράχνες είναι συνήθως δυσπρόσιτα. Γι΄ αυτό το συνηθισμένο ξεσκονόπανο μπορεί να αποτύχει στον καθαρισμό, οπότε χρειάζεσαι...

Το ψάθινο καπέλο γίνεται ένα παιχνιδιάρικο φωτιστικό

Αν παλιώσει ένα ψάθινο καπέλο ή το βαρεθείς, μην το πετάξεις. Γίνεται ωραίο και παιχνιδιάρικο (επίσης ανέξοδο) φωτιστικό για όποιο δωμάτιο του σπιτιού θέλεις. Πώς...

Φίλτρο καφέ: Το δοκίμασες ως γενικό σουρωτήρι; Κάνει χρυσή δουλειά

Χρήσιμο είναι να έχεις πάντα στην κουζίνα σου ένα πακέτο με φίλτρα καφέ. Διότι, εκτός από το φιλτράρισμα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ