Βάλε φύλλα δάφνης στις αποθηκευμένες τροφές για να τις προστατεύσεις

Η δάφνη μέσα στην κουζίνα (εκτός από τη μαγειρική) μπορεί να κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά: Να προστατεύσει τις αποθηκευμένες σε ντουλάπια και συρτάρια ξηρές τροφές (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι κ.ά.) από διάφορα μαμούνια και ζωύφια. Κι αυτό γιατί το άρωμά της είναι αποτρεπτικό για τα μικροσκοπικά έντομα.

Έτσι, αν σκορπίσεις φύλλα δάφνης εκεί όπου φυλάς τα τρόφιμα, θα έχεις την ησυχία σου. Και θα ξέρεις ότι, ακόμα και αν χυθεί μια μικρή ποσότητα από μια μισάνοιχτη συσκευασία (π.χ. αλεύρι), δεν θα προκληθεί συλλαλητήριο εντόμων.

Επίσης, φύλλα δάφνης μπορείς να βάλεις και στα αποξηραμένα φρούτα, για να εξασφαλίσεις ότι οι αγαπημένες σου λιχουδιές δεν θα γίνουν τροφή για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Αχλάδι: Ένα φθινοπωρινό φρούτο, ιδανικό για δίαιτα

Το αχλάδι μπορεί να μην είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα, όμως προσφέρει άφθονη βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που ευεργετούν το πεπτικό σύστημα...

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ