Η δάφνη μέσα στην κουζίνα (εκτός από τη μαγειρική) μπορεί να κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά: Να προστατεύσει τις αποθηκευμένες σε ντουλάπια και συρτάρια ξηρές τροφές (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι κ.ά.) από διάφορα μαμούνια και ζωύφια. Κι αυτό γιατί το άρωμά της είναι αποτρεπτικό για τα μικροσκοπικά έντομα.
Έτσι, αν σκορπίσεις φύλλα δάφνης εκεί όπου φυλάς τα τρόφιμα, θα έχεις την ησυχία σου. Και θα ξέρεις ότι, ακόμα και αν χυθεί μια μικρή ποσότητα από μια μισάνοιχτη συσκευασία (π.χ. αλεύρι), δεν θα προκληθεί συλλαλητήριο εντόμων.
Επίσης, φύλλα δάφνης μπορείς να βάλεις και στα αποξηραμένα φρούτα, για να εξασφαλίσεις ότι οι αγαπημένες σου λιχουδιές δεν θα γίνουν τροφή για ανεπιθύμητους επισκέπτες.