Χρειάζεσαι 3 ξύλα κοπής στην κουζίνα. Δες γιατί

Το ξύλο κοπής, όσο χρήσιμο είναι για τις ανάλογες εργασίες στην κουζίνα, άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί, αν δεν καθαρίζεται σωστά. Οι ειδικοί το κατατάσσουν στα αντικείμενα που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε σοβαρή εστία μικροβίων (σαλμονέλα, λιστέρια, e-coli κ.ά.).

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς άλλο ξύλο κοπής για το κρέας, άλλο για τα λαχανικά και άλλο για το ψωμί. Επομένως χρειάζεσαι τρία, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα μεταφοράς μικροβίων από το ένα τρόφιμο στο άλλο.

Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζεις καλά και να απολυμαίνεις μετά από κάθε χρήση κυρίως αυτό πάνω στο οποίο κόβεις νωπά κρέατα:

  • Όταν ολοκληρώνεις την εργασία κοπής, να περνάς το ξύλο με αλάτι και ξίδι, για να φεύγουν οι μυρωδιές.
  • Στη συνέχεια να το πλένεις με σαπούνι και ζεστό νερό και τέλος να το τρίβεις – και από τις δύο πλευρές – με μια λεμονόκουπα.
  • Να σκουπίζεις τα υπολείμματα από το λεμόνι και να το αφήνεις να στεγνώνει καλά όρθιο.
  • Αν το αποθηκεύεις σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι, φρόντισε να μην έχει υγρασία ώστε να παραμένει στεγνό.

Τέλος, καλό είναι το ξύλο κοπής κρέατος να το αλλάζεις κάθε τρία χρόνια.

Πώς θα διατηρήσεις τις ελιές φρέσκες για περισσότερο χρόνο

Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από...

Φτιάξε τέλεια σπιτική λεμονάδα σε 5΄

Γιατί να παίρνεις συσκευασμένη λεμονάδα (με χημικά), όταν μπορείς να την φτιάξεις στο σπίτι σε πέντε λεπτά απολαμβάνοντας όλο το άρωμα, τη γεύση και...

Ποιες τροφές είναι ιδανικές να καταναλώνουμε, όταν κάνει ζέστη

Σήμερα κάνει ζέστη. Τι μαγειρεύουμε; Ασφαλώς όχι ζεστή κοτόσουπα. Υπάρχει μια λίστα τροφών που μπορεί να σε κρατήσει δροσερό/ή τις ημέρες που ο υδράργυρος...

Πώς θα φτιάξεις γρήγορα τον πιο νόστιμο χαλβά

Αν ο συνηθισμένος χαλβάς του εμπορίου (ο οποίος συνήθως περιέχει γλυκόζη) δεν σε ικανοποιεί και αναζητάς κάτι ακόμα πιο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ